Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) записаха шеста победа в efbet Супер Волей,

...
Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) записаха шеста победа в efbet Супер Волей,
Коментари Харесай

Георги Петров: Създадохме колектив, с който градим успех след успех с отборна игра и силен дух

Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) записаха шеста победа в efbet Супер Волей, откакто надиграха Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 гейма в мач от 10-и кръг на шампионата, изигран в зала " Младост ".

Ето какво сподели след мача пред BGvolleyball.com капитанът на вицешампионите Георги Петров:

" Трудна победа за нас, само че пък чиста, което е най-важното за тима. Отдавам усложненията на това, че техният тим, въпреки и изненадващо за мен и всички нас, са на последно място, имат доста стойностни състезатели, които демонстрираха през днешния ден, само че и в другите мачове, че могат да играят добър волейбол. Не би трябвало никога да бъдат подценявани. Радостното е, че успяхме да ги преодолеем у дома. Във втората и третата част успяваха да поведат, с помощта на мощния сервис, който изпълняваха, само че успяхме да запазим успокоение. Знаехме, че в един миг, колкото и да рискуват, ще позволен спад, и ние го използвахме. Тогава ние натиснахме със сервис, в решаващия миг, във втората част успяхме да ги пречупим с началния си удар. "
 Нефтохимик с 5-а поредна победа в Efbet Супер Волей Нефтохимик с 5-а поредна победа в Efbet Супер Волей
" Определено чакахме сложен дуел, знаехме, че е наложителен този мач. Предвид по-трудното ни начало, имаме потребност от победи и от точки, с цел да можем да напредваме в класирането. Играхме пред личната си аудитория, което беше още по-голям тласък да спечелим. Макар, че чакахме сложен мач, се стремяхме да създадем нещата по този начин, че да са в наша изгода - за благополучие успяхме ", добави Петров.

" Дербито с Черно море никога няма да е елементарно, техният тим играе мощно - изключително като хазаин. Имат положителни реализатори във всички краища на игрището, и, в случай че излезем не в цялостния си капацитет, сигурно ще има доста компликации. Затова би трябвало да сме виновни към дуела, и да излезем за победа ", сподели още капитанът на бургазлии.

" Като капитан мога да заявя, че работим интензивно. Не започнахме по най-хубавия метод, тимът е напълно нов, единствено четирима състезатели са от остарелия състав. Имахме потребност от повече време, стиковане, за намиране на най-благоприятен темп. Всички състезатели имахме потребност да намерим ритъма си на игра, мисля, че с всеки дуел изглеждаме все по-добре в профил. Все по-хубави неща стартират да се виждат и игрово, и изцяло като образ на тима - напълно по друг метод, за което съм доста признателен на всички в тима. Всеки си прави работата съвършено, резултатите неизбежно идват след тази усилена работа ", сподели още младият волейболист.

" Радвам се за отговорността, която ми е предоставена. Със сигурност не е елементарно, откакто тимът е упорит, стараем се всеки мач да излизаме за успеха, с цел да се борим за челните места. Но мога да бъда признателен на всеки от тима за поддръжката, която също мин оказва, тъй като макар, че един човек може да бъде водач на тима, той също от време на време се нуждае от поддръжка. Безкрайно съм признателен на всички, че сме основали колектива, с който в този момент започваме да градим победа след победа с отборна игра и мощен дух ", приключи Петров.

Снимки: NVL/Startphoto.bg

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР